3. etape Waren (Müritz)-Fürstenberg, 101 km, onsdag d. 16. juli

3. etape Waren (Müritz)-Fürstenberg, 101 km, onsdag d. 16. juli
17.07.2014
Posted by
Cykelklubben 1905

Cykelklubben 1905

Andreas Otto, Carl, Simon, Rasmus og Pernille

Vi er 5 venner fra København med passion for cykler og livet set fra sadlen med vind i håret. Sponsoreret af Cyklistforbundet, Østdansk Turisme, Thule og Madison bruger vi 4 dage i vores sommerferie på at cykle fra København til Berlin. Vi er motionscyklister med forskellig baggrund og forskellige cykler: 3 kører Genesis cross bike og 2 kører på racer. Udover vores gode venskab har vi lysten til aktiv ferie og friheden på cykel i hinandens selskab tilfælles.

Det er vores plan at køre ruten fra København-Gedser direkte og ellers følge etaperne på dette websitem ned gennem Tyskland til vi rammer Berlin.

-----

Grundet en hyggelig aften tirsdag prioriterede vi at sove længe onsdag og kom derfor først på cyklerne kl. 12.00. Forinden bød Hotel Zwischen Den Seen på et godt morgenmåltid på terrassen i solen. Hotellet er stort med smuk og central beliggenhed og tilbyder også aflåst rum til cykler, hvor værelsesnøglen bruges til hængelåsen. Desværre heller ingen pumper her, men vi klarer den.

Her på 3. etape har vi efterhånden ømme stænger, men vi glæder os stadig til at se hvad denne etape har at byde på. En stor del af turen tager os gennem områdets nationalpark Müritz Nationalpark, som er et smukt område med gode cykelstier. Vi kører gennem Neustrelitz, Wesenberg og Wastrow og undervejs er der mange muligheder for pause til frokost, is eller blot noget koldt at drikke. Alle steder er der interesse for hvor vi er fra og hvor lang vores tur er. Måske fordi vi skiller os ud fra de andre cyklister med både cykler, tøj og tempo.

Vi kører efter skiltningen som er dette sites logo og det fungerer fint og vi har ikke nogle unødvendige omveje.

Vi har lidt udfordringer på teknikken idet en af os mister skruen der holder krankboksen og pedalarmen sammen. Heldigvis finder vi den (!), har det korrekte værktøj med og vi kan køre videre. Med sparsom oppakning er det selvfølgelig ikke muligt at have værktøj til alle situationer med, men det vigtigste skal man have med. Alle etaperne har indtil videre inviteret på blandet underlag, alt lige fra lækker asfalt til stenede jordveje og vi kan anbefale at man flere gange i løbet af turen efterspænder sin cykel og tasker - og ellers alt hvad der kan spændes!

Undervejs fristes vi af flere badesøer og ca 20 km før målet hopper vi alle i og afkøles. Det kan anbefales!

Vores endestation onsdag er på Alte Reederei i den meget idylliske Fürstenberg/Harvel, hvor vi bor på en lille perle helt ned til vandet. Vi fejrede igen den hårde dag på kontoret med en "fyraftensøl" og en dukkert i søen. Dette sted er guld værd, cyklerne har deres egen lille "hall" på værelserne og ejeren Michael Wittke er en super vært. God stemning hele vejen rundt. Vi møder her de 4 unge danskere fra tidligere med liggecyklen. De bor her ikke, men faldt også for beliggenheden og atmosfæren og nyder kaffe og kortspil inden de skal videre til en campingplads.

Vi drages igen af byens havn og finder et sted hvor aftensmaden nydes med smuk udsigt ud over vandet. Endnu en hård, og sidste, dag på cykelkontoret kalder i morgen torsdag og der er kaldt ind til en tidlig aften.

previous
next